De meest gestelde vragen over een waterbed vind u hier, met uiteraard de antwoorden. Heeft u een andere vraag? Neem gerust contact met ons op!
Een waterbed is een volstrekt onvergelijkbaar slaapsysteem, dat zich volledig aanpast aan uw lichaam. In feite is het een sterke vinylmatras, gevuld met gewoon water en voorzien van een min of minder stabiliserend binnenwerk. Op een waterbed slapen betekent op water gedragen worden. Het lichaam wordt gelijkmatig ondersteund en blijft onder alle omstandigheden in een zo natuurlijk mogelijke slaaphouding.
Een waterbed is een genoeglijk en altijd warm bed. Een verwarmingselement met thermostaat dat direkt onder de matras wordt geplaatst, houdt het water in een waterbed op een aangename temperatuur, dat wil dus zeggen: lekker warm in de winter en heerlijk koel in de zomer.
Een waterbed is heel goed voor uw rug. De gelijkmatige ondersteuning van uw lichaam op een waterbed zorgt ervoor dat uw rug zich volledig kan ontspannen. Uw wervelkolom en uw bekken komen op een waterbed vanzelf in de juiste slaaphouding te liggen. Deze factoren zorgen tesamen voor een gegarandeerd optimale nachtrust.
Op een waterbed ligt uw lichaam praktisch in evenwicht waardoor er geen belastende drukpunten ontstaan. U drijft als het ware op het water en dat is een uitermate prettig gevoel. De ademhaling en de bloedsomloop worden regelmatiger en rustiger. U voelt zich volmaakt ontspannen en zult daardoor minder liggen draaien in uw slaap.
Een waterbed is een sterk bed en gaat zeker zo lang mee als elk ander goed bed. Bovendien blijft het ligcomfort in de loop der jaren volstrekt hetzelfde. Goed onderhoud betekent echter het behoud van uw waterbed. Van tijd tot tijd dient u aan het water een conditioner toe te voegen. Het oppervlak van het matras reinigt u af en toe met een speciaal onderhoudsmiddel.
Natuurlijk wordt u niet zeeziek op een waterbed. Een waterbed is immers altijd gestabiliseerd leverbaar. Bovendien zijn er verschillende soorten matrassen die aansluiten op ieders persoonlijke wensen. In het best gestabiliseerde waterbed blijven alle gunstige eigenschappen behouden maar beweegt het water slechts 2 seconden na. Daar wordt echt niemand zeeziek van.
Ja, op een waterbed gebeurt dat, maar dat merkt u alleen als u wakker bent. Veel waterbedslapers vinden dat beetje bewegen zelfs prettig. Eenmaal in slaap merkt niemand meer wat. Wilt u dat bewegen toch voorkomen, dan kunt u altijd kiezen voor een duo-systeem: een waterbed met twee verschillende matrassen. Zo’n duo-waterbed kunt u gewoon als 1 bed gebruiken en opmaken.
Het hoofdeinde kan niet bij ieder waterbed rechtop worden gezet. maar het is zeker mogelijk. Tegenwoordig zijn er verstelbare waterbedden leverbaar waarmee alle voordelen van een normaal waterbed behouden zijn gebleven.
Een waterbed heeft een behoorlijk gewicht. Afhankelijk van de uitvoering weegt een waterbed tussen de 600 en 1000 kilo. Dit lijkt erg veel maar het valt wel mee: het gewicht wordt gelijkmatig over de vloer verdeeld. Iedere normale vloer is zondermeer geschikt om het gewicht van een waterbed te dragen.
Lekkage bij een waterbed komt normaal gesproken niet voor. Als het onverhoopt toch gebeurt dan ontstaat er geen watersnood. Het matras staat immers niet onder hoge druk. Mocht er dus een beschadiging ontstaan dan komt het water slechts druppelsgewijs vrij. De veiligheidsvoering die zich om uw waterbed bevindt zal in geval van lekkage het lekwater opvangen.